DISTRIBUIȚI
Twitter

Serbia a început vineri vaccinarea migranţilor pentru a combate răspândirea COVID-19 în taberele de refugiaţi unde distanţarea socială reprezintă o provocare, relatează Reuters, potrivit agerpres

În prezent, în jur de 6.000 de migranţi, majoritatea din Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, trăiesc în Serbia, cea mai mare parte în 16 tabere administrate de guvern unde au fost înregistrate cazuri de COVID-19.


Citește și : Carantină OBLIGATORIE la hotel pentru toţi cei care ajung în Irlanda din ‘ţările roşii’

Până în prezent, 570 de migranţi au fost vaccinaţi cu prima doză de vaccin de la AstraZeneca.

„Este un lucru foarte bun pentru noi”, a declarat Mohammad Rahib, un afgan din Kabul, după ce a primit prima doză de vaccin în tabăra de la Krnjaca, chiar lângă capitala Belgrad.

Belgradul a asigurat un flux constant de vaccinuri prin acorduri cu furnizorii. Conform datelor oficiale, peste 2,1 milioane de persoane din ţara cu 7 milioane de locuitori au primit cel puţin o doză de vaccin până acum.

„Pentru această … populaţie (de migranţi), vaccinarea este foarte importantă deoarece ei trăiesc în colectivitate şi menţinerea distanţării fizice este foarte dificilă”, a declarat Abebayehu Assefa Mengistu, un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Serbia.

Citește și : O singură doză din vaccinul Pfizer oferă un răspuns imun puternic împotriva COVID-19

Francesca Bonelli, reprezentantul Serbiei la UNHCR, a declarat că „vaccinarea este un semn important al incluziunii lor sociale”.

Circa 5.075 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Serbia.