DISTRIBUIȚI
New York Post

Soția interlopului mexican Joaquin „El Chapo” Guzman, liderul cartelului Sinaloa, va lansa în cursul verii o linie vestimentară ce va purta numele traficantului de droguri, care se află în acest moment închis într-un penitenciar de maxima siguranta din SUA, informează postul CNN, potrivit Mediafax.

Luna trecută, Joaquin „El Chapo” Guzman, 61 de ani, a fost găsit vinovat de o instanţă din Statele Unite pentru toate cele zece capete de acuzare, inclusiv trafic internaţional de cocaină, heroină, marijuana şi alte droguri, precum şi folosirea armelor de foc. Potrivit rechizitoriului, Guzman şi alţi membri ai cartelului Sinaloa sunt implicaţi şi în numeroase asasinate, răpiri şi acte de tortură.


Citește și : Alegeri locale în Turcia – Partidul lui Erdogan se confruntă cu o situație dificilă

În timpul procesului, Guzman a semnat un contract prin care a cedat dreptul de folosire a numelui și semnăturii lui către o companie administrată de soția lui, Emma Coronel Aispuro, și avocații care l-au reprezentant în instanța din SUA.

„Acest proiect este o idee pe care Joaquin și cu mine am avut-o de mult timp (…) Este un proiect dedicat fiicelor sale”, a afirmat Aispuro, 29 de ani, fostă câștigătoare a unui concurs de frumusețe.

Guzman a fost de acord să cedeze drepturile de proprietate intelectuală, însă nu va obține niciun venit pentru sine de pe urma acestui lucru, a declarat Michael Lambert, un avocat care l-a consiliat pe interlopul mexican.

Citește și : Alegeri prezidențiale în Ucraina într-un climat extrem de tensionat

Linia vestimentară, care va purta numele și semnatura lui El Chapo, va include tricouri, șepci si haine de blugi.