DISTRIBUIȚI

Separatiştii proruşi, care luptă alături de forţele Moscovei în Ucraina, au revendicat vineri cucerirea a trei sate în apropiere de oraşul Bahmut, în estul ţării, primul câştig pe fondul dificultăţilor cu care se confruntă pe celelalte fronturi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit contului Telegram al combatanţilor care luptă în bastionul separatist din Doneţk, satele respective sunt: Otradovka, Vesiolaia Dolina şi Zaiţevo.


Citeşte şi: Ancheta asupra fiului preşedintelui Biden dezvăluie dovezi de evaziune fiscală – Black News

Armata rusă anunţase ocuparea localităţii Zaiţevo în ajun, în bilanţul său cotidian.

Aceste trei sate sunt situate la sud de oraşul Bahmut, controlat de forţele ucrainene, şi pe care armata rusă încearcă – fără succes – să-l cucerească de câteva luni.

Aceste câştiguri sunt primele anunţate de forţele Moscovei, aflate în dificultate în faţa unei contraofensive a trupelor ucrainene, lansată la începutul lunii septembrie.

Ofensiva ucraineană a permis preluarea sub control a celei mai mare părţi a regiunii Harkov, în nord-est, a mai multor sute de kilometri pătraţi în regiunea Herson (sud) şi, în special, nodul logistic Liman, în est, unde trupele ruse au scăpat ‘la mustaţă’ de o încercuire.

Şeful separatiştilor din Doneţk, Denis Puşilin, a afirmat vineri că situaţia din apropiere de Liman rămâne „cea mai dificilă” în regiune, trupele ruse lucrând la construirea unei linii de apărare lângă Kreminna, mai la est.

Citeşte şi: Franţa intenţionează să trimită din nou Kievului tunuri Caesar – Black News

„Inamicul încearcă linia noastră de apărare noapte şi zi şi s-ar putea spune că linia frontului s-a stabilizat acolo”, a explicat el, citat de agenţia de presă rusă TASS.

„Cred că avem toate şansele să acumulăm forţe şi să începem să eliberăm teritorii cu noile rezerve”, a adăugat Puşilin, anunţând trimiterea de întăriri, dar fără să spună de unde vin acestea şi dacă este vorba de rezervişti mobilizaţi de Rusia pentru a încerca să stopeze numeroasele progrese ucrainene din teren.