DISTRIBUIȚI
nbcnews.com

Mercenarii ruşi şi rebelii separatişti şi-au intensificat pregătirile pentru operaţiuni ofensive, informează miercuri agenţia de presă ucraineană DSNews, citând un comunicat al serviciului de presă al Direcţiei de informaţii a armatei ucrainene. În baza acestor informaţii, Ministerul Apărării de la Kiev consideră că Rusia intenţionează să-şi extindă manevrele din sudul ţării până în zonele controlate de rebelii separatişti în estul Ucrainei, potrivit agenţiei de presă Unian, potrivit agerpres.

‘Comandamentul armatei ruse şi-a intensificat instruirea în secret a forţelor de ocupaţie în vederea unor acţiuni ofensive’, menţionează comunicatul, în care se afirmă că Moscova ar planifica un exerciţiu cu participarea trupelor din cadrul Districtului militar Sud al Federaţiei Ruse în estul Ucrainei, la care vor participa în special unităţile ale corpurilor de armată 1 şi 2 ale forţelor ruse.


Citeşte şi: După ce a fost devastată de cutremure şi tsunami, pe insula Sulawesi a erupt un vulcan

Mai mult, potrivit aceluiaşi text, în cursul acestor pregătiri desfăşurate între forţele ruse în comun cu rebelii ar fi fost ucişi accidental trei soldaţi ruşi. ‘În timpul unui antrenament al unei unităţi motorizate (…) s-a produs un incident, când a fost deschis focul asupra propriilor forţe şi au fost ucişi doi soldaţi ruşi’, se menţionează în textul citat, în care se mai spune că un alt soldat rus şi-a pierdut viaţa în cursul antrenamentelor cu mortiere.

În acelaşi timp, armata rusă a anunţat miercuri începerea fazei active a manevrelor desfăşurate la ora actuală în Districtul militar Sud la care participă 7.000 de militari, 2.500 de echipamente de tehnică militară, între care 20 de avioane şi 60 de elicoptere, inclusiv unităţi ale Flotei ruse din Marea Neagră, potrivit TASS.

Citeşte şi: Două pachete cu ricină au fost trimise la Pentagon. Un alt colet suspect îl avea ca destinatar pe Donald Trump

Districtul militar Sud se întinde din Caucazul de Nord – inclusiv bazele ruseşti din Abhazia şi Osetia de Sud (regiuni separatiste ale Georgiei) şi Armenia- până la regiunile ruse de frontieră, între care regiunea Krasnodar, Stavropol, Rostov (din apropierea graniţei cu Ucraina) şi Crimeea.

Comandantul Districtului militar Sud, Aleksandr Dvornikov, a declarat că, după întinderea geografică, acestea sunt primele exerciţii de acest gen organizate în ultimii 30 de ani în sudul Rusiei.