DISTRIBUIȚI
nbcnews.com

Regiunile Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, aflate sub controlul grupărilor rebele, vor preda autorităţilor de la Kiev un grup de prizonieri, relatează sâmbătă Reuters, citând un comunicat regional comun, potrivit agerpres

Comunicatul, preluat de agenţia rusă TASS, nu precizează câte persoane urmează a fi transferate Kievului, ci doar că din grup vor face parte femei, persoane în vârstă şi persoane cu probleme medicale grave.


Citește și : Letonia introduce obligativitatea testelor negative anti-covid pentru toţi călătorii care vor să intre în ţară

Comunicatul mai menţionează că este vorba de un gest unilateral, mediat de politicianul ucrainean din opoziţie Viktor Medvedciuk, aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Războiul cu separatiştii pro-ruşi din Ucraina s-a soldat cu peste 13.000 de morţi şi aproape 1,5 milioane de strămutaţi de la declanşarea sa, în 2014. Acordurile de pace semnate la Minsk în 2015 au permis o reducere considerabilă a violenţelor, dar soluţionarea politică a conflictului nu a avansat între timp. În decembrie, Ucraina a indicat că discută despre un nou schimb de prizonieri şi despre noi retrageri de trupe cu Kremlinul şi separatiştii pro-ruşi din estul ţării.

Citește și : Grecia va începe din 18 ianuarie relaxarea restricţiilor