DISTRIBUIȚI
WeblogLab

Senatul Statelor Unite nu trebuie să confirme un nou judecător la Curtea Supremă înainte de alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, a apreciat sâmbătă senatoarea republicană moderată Susan Collins, la o zi după decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg (RBG), relatează AFP, potrivit agerpres.

„Având în vedere proximitatea alegerilor prezidenţiale, nu cred că Senatul ar trebui să voteze asupra candidatului reţinut înaintea scrutinului”, a scris într-un comunicat senatoarea de Maine, primul parlamentar republican care ia poziţie în acest sens.


Citește și : Preşedintele Columbiei lansează un apel la acţiune contra lui Maduro pentru ‘crimele sale împotriva umanităţii’

Republicanii dispun de o majoritate de 53 de mandate faţă de 47 ale democraţilor în camera superioară a Congresului Statelor Unite.

Susan Collins face parte dintre puţinii parlamentari moderaţi care ar putea să încalce consemnul partidului în cazul votului de aprobare a unui nou judecător, pe care Donald Trump şi-a exprimat dorinţa să fie organizat cât mai rapid.

Citește și : Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos s-au mutat într-o tabără de corturi