DISTRIBUIȚI
The Straits Times

Senatul SUA a confirmat, marţi, la propunerea preşedintelui Joseph Biden, numirea Lindei Thomas-Greenfield în funcţia de ambasador american la Naţiunile Unite, informează agenţia Associated Press, informează mediafax.

Numirea a fost aprobată cu 78 de voturi pentru şi 20 împotrivă.


Linda Thomas-Greenfield a demisionat din Departamentul de Stat în timpul mandatului Administraţiei Donald Trump, după o carieră de 35 de ani.

Citește și: Prinţul Philip şi-a petrecut a şaptea noapte în spital

Unii politicieni republicani au criticat ceea ce consideră a fi atitudinea sa indulgentă faţă de China. Linda Thomas-Greenfield a respins criticile, admiţând că discursul rostit în 2019 la Institutul Confucius a fost o greşeală, dar subliniind că nu susţine politicile Beijingului. În acel discurs, Linda Thomas-Greenfield lăudase proiectul chinez „O centură, un drum” („Belt and road”), în valoare de 1.000 de miliarde de dolari.

Acum, Linda Thomas-Greenfield a declarat în Senat că naţiunea chineză este adversar strategic. „Acţiunile chineze ne ameninţă securitatea, valorile, modul de viaţă; sunt ameninţări şi pentru ţările vecine, la nivel internaţional”, a afirmat Linda Thomas-Greenfield.

Citește și: România ajută Slovacia şi Serbia să lupte cu pandemia