DISTRIBUIȚI
Digi24

Senatul Statelor Unite a respins marţi un demers republican pentru a opri procedura de punere sub acuzare a fostului preşedinte Donald Trump pentru „incitare la insurecţie” în cadrul unui discurs susţinut în faţa simpatizanţilor săi la 6 ianuarie, înainte de asaltul asupra Capitoliului, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Senatorul republican Rand Paul a intenţionat să introducă un vot în Senatul american pentru a se stabili dacă este constituţional apropiatul proces de destituire a lui Donald Trump din moment ce acesta nu mai este preşedinte.


Citește și : Biden ÎNCHIDE mai multe închisori private din SUA şi îi lasă pe poliţişti ‘DEZARMAŢI’

Camera Reprezentanţilor a transmis oficial luni Senatului actul de acuzare împotriva fostului preşedinte american pentru ‘incitare la insurecţie’, deschizând astfel calea pentru cel de-al doilea proces de impeachment împotriva lui Trump.

O majoritate de două treimi este necesară pentru ca procedura de impeachment să fie adoptată de Senat. În raportul de forţe actual, este necesar ca cel puţin 17 senatori republicani să se alăture democraţilor pentru ca Donald Trump să fie condamnat.

Citește și : Norvegia ANULEAZĂ două exerciţii militare cu NATO