DISTRIBUIȚI

Congresul SUA a adoptat miercuri o lege bugetară pentru a exclude temporar ameninţarea unui „shutdown”, adică oprirea guvernului federal din lipsa finanţării de stat, informează joi AFP, potrivit agerpres.

Senatul a adoptat cu o majoritate confortabilă (84 voturi pentru şi 10 împotrivă) proiectul susţinut de ambele tabere politice, după acordul obţinut săptămâna trecută de democraţii şi republicanii din Senat cu Casa Albă.


Citeşte şi: Situaţia din Mediterana Orientală se află în centrul summitului UE de la Bruxelles

Textul legii, adoptat deja de Camera Reprezentanţilor, în care Partidul Democrat deţine majoritatea, a trecut astfel miercuri şi de Senatul controlat de republicani şi urmează doar să fie ratificat de liderul de la Casa Albă. Ceea ce ar trebui să fie doar o formalitate.

Preşedintele Donald Trump trebuie să semneze textul miercuri înaintea orei locale 23:59 pentru a se evita „shutdown”-ul deoarece anul fiscal 2021 începe tehnic la 1 octombrie.

Citeşte şi: Navalnîi îl face vinovat pe Putin pentru otrăvirea sa

Această nouă lege oferă finanţare pentru guvernul federal până la 11 decembrie, după alegerile prezidenţiale care au loc pe 3 noiembrie.