DISTRIBUIȚI
Time

Senatorul american John McCain, care luptă de mai multe luni cu un cancer cerebral, a suferit duminică o operaţie intestinală iar starea sa este stabilă, a anunţat luni o purtătoare de cuvânt citată de AFP, potrivit agerpres.

Senatorul de Arizona, în vârstă de 81 de ani, a fost operat la Phoenix, capitala acestui stat din sud-vestul Statelor Unite.


Citeşte şi: Rapperul Kendrick Lamar căștigă premiul Pulitzer pentru muzică

„Duminică, senatorul McCain a fost internat în clinica Mayo din Phoenix şi a suferit o operaţie chirurgicală pentru a trata o infecţie intestinală legată de o diverticulită”, a declarat purtătoarea sa de cuvânt Julie Tarallo.

John McCain luptă de anul trecut cu un tip agresiv de cancer, un glioblastom, care a fost diagnosticat după ce medicii i-au descoperit o tumoare pe creier.

Starea de sănătate a condus la o reducere a rolului în Congres al acestui veteran al vieţii politice americane, care a fost candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2008, câştigate de democratul Barack Obama, şi prezidează în prezent puternicul comitet al forţelor armate din Senat.

John McCain „se simte bine după operaţie”, a declarat pe Twitter soţia sa, Cindy McCain.

În ultima perioadă, senatorul „se recuperează după efectele secundare ale tratamentului împotriva cancerului”, a indicat Julie Tarallo, care a adăugat că McCain „a rămas angajat în munca sa în calitate de preşedinte al comisiei forţelor armate din Senat şi a primit frecvente vizite ale familiei sale, prietenilor şi colegilor din Senat”.

Citește și : Franţa a iniţiat procedura disciplinară de retragere a Legiunii de Onoare atribuite preşedintelui sirian Bashar al-Assad

John McCain nu a mai fost văzut la Washington de câteva luni, dar fiica sa, Meghan, a declarat în martie că el s-ar putea întoarce la Senat până în vară.

Deşi republican, McCain s-a opus preşedintelui Donald Trump în primul an al mandatului acestuia, senatorul de Arizona contribuind prin votul său la eşecul lui Trump de a anula reforma sănătăţii iniţiată de Barack Obama.

John McCain, care a fost prizonier de război în Vietnam, a fost ales pentru prima dată în Camera Reprezentanţilor în 1982. Este senator din 1987.