DISTRIBUIȚI
Fox News

Senatoarea americană Kyrsten Sinema a demisionat din Partidul Democrat, lăsând astfel partidul preşedintelui Joe Biden cu o majoritate la limită în Senatul SUA, relatează vineri agenţiile Reuters şi EFE, potrivit agerpres

Odată cu victoria obţinută marţi în statul Georgia, democraţii reuşiseră să-şi asigure majoritatea absolută de 51 din cele 100 mandate ale Senatului american. Acum, odată cu demisia lui Kyrsten Sinema, senatoare de Arizona, pentru a-şi trece actele normative democraţii ajung din nou să depindă de votul vicepreşedintei Kamala Harris, care se dublează.


Citește și : Peste 6.700 de civili au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei (OHCHR)

Într-un mesaj pe Twitter în care şi-a motivat demisia, Sinema a sugerat că nu se simte confortabil în interiorul unui mare partid. ”De când am fost aleasă prima dată în Congres m-am alăturat numărului tot mai mare de cetăţeni ai Arizonei care resping politica de partide, aşadar îmi declar independenţa faţă de sistemul partidist eşuat al Washingtonului şi mă declar formal independentă”, a menţionat ea în acest mesaj.

Senatoare din 2019 şi cunoscută prin poziţiile independente şi adesea contrare celor susţinute de partidul ei în numeroase voturi cruciale în Senat pentru Partidul Democrat, Sinema a deviat spre poziţii mai conservatoare specifice mai degrabă Partidului Republican. Cu toate acestea, în mesajul său de vineri ea asigură că nu se va alătura republicanilor şi că îşi va desfăşura activitatea la fel ca până acum.

Citește și : Rusia a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile