DISTRIBUIȚI
AFP

Un tribunal indian a decis joi ca semimaratonul programat pentru duminică la New Delhi să nu fie amânat, în ciuda nivelului critic de poluare care afectează oraşul, după ce organizatorii au spus că au luat toate măsurile pentru a proteja siguranţa competitorilor, informează agerpres .

Înalta Curte din New Delhi a respins cererea înaintată de Indian Medical Association care solicita ca întrecerea de duminică să fie amânată din cauza poluării atmosferice.


Nivelul de poluare a înregistrat o mică scădere începând cu ziua de marţi şi nu se mai află în zona de alertă.

Citește și : Cutremur de 5,1 grade în Mexic. Nu sunt raportate victime sau pagube majore.

”Judecătorii nu au oprit cursa. Tribunalul nu poate împiedica oamenii să alerge”, a spus un avocat care lucrează la acest caz, dar care a cerut să nu fie numit.

Participanţii care s-au înscris, iar acum vor să se retragă îşi vor primi banii înapoi, a adăugat avocatul.

Organizatorii au dat asigurări în faţa judecătorilor că vor lua măsuri pentru a minimiza impactul poluării în ziua desfăşurării cursei, cum ar fi suspendarea traficului pe traseul întrecerii cu opt ore înainte de începerea competiţiei.

Printre cei 35.000 de participanţi la maraton se află şi mulţi atleţi de renume internaţional.

Petiţia înaintată de Indian Medical Association a argumentat că poluarea atmosferică este la un nivel mai ridicat în prima parte a zilei, lucru care ar putea avea efecte negative chiar şi asupra participanţilor cu o stare bună de sănătate.

Indicele de calitate a aerului din New Delhi, care măsoară concentraţia de substanţe nocive, era joi la ”un nivel slab”, de aproximativ 360, ceea ce înseamnă un risc major pentru sănătate.