DISTRIBUIȚI
Twitter

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 6 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi în largul Algeriei, a anunţat Institutul American de Geofizică (USGS), provocând panică printre locuitori, însă fără a se solda cu victime, potrivit Protecţiei Civile algeriene, relatează AFP, preluat de agerpres.

„Protecţia Civilă îi asigură pe cetăţeni că nu există pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale semnificative”, se arată într-un comunicat al conducerii sale.


Citește și : Putin îi bagă la închisoare pe toţi cei care îi insultă pe veteranii de război

Seismul s-a produs la 20 de kilometri nord-est de oraşul Bejaia, joi la ora 01:04 locală (00:04 GMT), la o adâncime de 10 kilometri, potrivit USGS. La scurt timp au urmat două replici, cu magnitudinea 5,2, respectiv 4,7.

Epicentrul a fost localizat la 28 de kilometri nord-est de Cap-Carbon, în Bejaia, a afirmat într-un comunicat Centrul Algerian de Cercetări în Astronomie, Astrofizică şi Geofizică (CRAAG). Un prim seism cu magnitudinea 4 pe scara Richter a fost înregistrat miercuri la ora 20:38 în aceeaşi departament, potrivit centrului.

Locuitorii panicaţi au ieşit în stradă, conform mărturiilor de pe reţelele de socializare. Fotografii distribuite pe social media prezentau pereţi interiori prăbuşiţi.

Citește și : Ungaria este SUFOCATĂ de pandemie! Situaţia devine critică în spitale

Protecţia Civilă a raportat „prăbuşirea parţială a trei clădiri vechi nelocuite” în Bejaia. În prefectura Jijel, la circa 50 de km est de Bejaia, „cinci persoane au suferit fracturi sau entorse în urma panicii. Una dintre ele a sărit de la primul etaj al unei clădiri şi a fost spitalizată”.

Site-ul Bejaia.info a publicat fotografii cu pereţi fisuraţi şi moloz pe străzi, însoţite de textul: „Daune materiale, însă fără pierderi de vieţi omeneşti”.

Cutremurul a fost resimţit în Alger, la 250 de kilometri vest de Bejaia, şi în Annaba, la 350 de kilometri est, lângă graniţa cu Tunisia.