DISTRIBUIȚI

UPDATE: Un seism cu magnitudinea 5,9 pe scara Richter s-a produs miercuri în centrul Greciei, a anunţat Institutul de Geodinamică din Atena, relatează agenţia de presă elenă ANA, potrivit agerpres.

Potrivit sursei citate, epicentrul seismului a fost localizat la 21 de km sud-vest de oraşul Elassona, în centrul Greciei.


Citeşte şi: Texasul RENUNŢĂ la mască şi îşi deschide complet magazinele şi restaurantele

Cutremurul, produs la ora locală 12:16, a fost urmat la trei minute de un al doilea seism cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter, având epicentrul la 7 km de Elassona.

Seismul a fost puternic resimţit în prefectura Larissa şi în zona înconjurătoare, în timp ce primarul din Elassona, Nikos Gatas, a declarat că a dispus să se înceapă verificarea clădirilor publice şi municipale pentru eventuale daune.

Citeşte şi: Stat Islamic revendică asasinarea celor trei tinere din Jalalabad

Un oficial al serviciului de pompieri din Atena a declarat că nu există informaţii privind pagube materiale sau eventuale victime până acum, însă a adăugat: „Colegii mei au simţit cutremurul, a fost puternic”.

Seismologul grec Vassilis Karathanasis a declarat că seismul a fost resimţit în toată Grecia.

Ştire iniţială: Un cutremur puternic a zguduit Grecia în urmă cu câteva minute! Epicentrul seismului a avut loc la o adâncime de 10 km. Până acum, nu există informaţii despre eventuale victime sau daune materiale.

Mişcarea telurică, cu magnitudinea de 5.9 grade pe scara Richter, s-a petrecut la 250 km nord de Atena, în apropiere de localitatea Larissa, anunţă Observatorul Seismologic Elen.

Shallow #earthquake in mainland #Greece ~20 mintutes ago, close to the town of Larissa. Magnitude ML 5.9 according to National Observatory of Athens.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a informat că seismul a avut o magnitudine de 6.9 pe scara Richter şi a fost resimţit în Macedonia de Nord, Kosovo şi Muntenegru.