DISTRIBUIȚI

O persoană a murit şi mai multe au fost rănite după ce un seism cu magnitudinea 6 a lovit sâmbătă provincia indoneziană Sumatra de Nord, a anunţat Agenţia de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică (BMKG) din Indonezia, relatează agenţiile internaţionale de presă, potrivit agerpres

Cutremurul s-a produs la ora 02:28 dimineaţa (19:28 GMT vineri) la o adâncime de 10 km, având epicentrul la 15 kilometri nord-vest de districtul North Tapanuli, potrivit BMKG.


Citește și : ALERTĂ la Bruxelles! Un plic cu pudră albă a fost găsit la sediul Comisiei Europene

El a fost urmat de mai multe replici de intensitate mai mică, a precizat agenţia.

Nouă persoane au fost rănite în urma producerii seismului, care a fost resimţit în câteva oraşe şi a determinat locuitorii să fugă din case, a declarat şeful BMKG, Dwikorita Karnawati, pentru jurnalişti.

Cinci case au fost avariate şi au fost înregistrate 53 de replici, a precizat oficialul indonezian, adăugând că nu există niciun risc de tsunami, însă a fost emis un avertisment de potenţiale alunecări de teren în zone deluroase.

Citește și : Turcia vrea să trimită mai multe arme Ciprului de Nord

Amploarea pagubelor era încă în curs de evaluare, a declarat Abdul Muhari, un purtător de cuvânt al BMKG.

Indonezia este situată pe „Cercul de Foc al Pacificului”, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure frecvente şi o activitate vulcanică semnificativă.