DISTRIBUIȚI

Directorul general al Vodafone, Nick Read, a anunţat luni că va demisiona la finalul lunii, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Directorul financiar al operatorului de telefonie mobilă, Margherita Della Valle, va fi noul director interimar, a informat compania britanică.


Citeşte şi: Cotaţia barilului de ţiţei Brent creşte după plafonarea preţului la ţiţeiul rusesc – Black News

În timpul celor patru ani în care s-a aflat la conducere, Read a gestionat evoluţia Vodafone în timpul pandemiei şi a vândut active pentru a spori concentrarea pe Europa şi Africa. De asemenea, în noiembrie, Vodafone a anunţat vânzarea unei părţi din participaţia majoritară pe care o deţine la Vantage Towers, divizia de turnuri de telefonie mobilă, firmelor americane de private equity GIP şi KKR, iar câştigurile, evaluate la 3,2 miliarde de euro, le va folosi pentru a-şi achita datoria.

În pofida acestor decizii, acţiunile Vodafone nu au avut o evoluţie mulţumitoare, iar luna trecută compania şi-a înrăutăţit perspectivele privind rezultatele financiare anuale.

Citeşte şi: Politicieni germani din coaliţia de guvernare resping afirmaţiile preşedintelui Macron despre arhitectura de securitate europeană – Black News

„Am convenit cu Board-ul că acum este momentul potrivit să predau puterea unui nou lider, care se poate baza pe puncte forte ale Vodafone şi poate profita în viitor de oportunităţile semnificative”, a declarat Read.