DISTRIBUIȚI
Wall-Street.ro

Şeful Renault, Luca de Meo, ar putea reveni în iunie în Japonia, pentru a doua oară în două luni, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, un semn al intensificării discuţiilor cu partenerul Nissan privind separarea diviziei sale de vehicule electrice, potrivit agerpres

Grupul auto francez Renault a anunţat săptămâna trecută că ia în considerare opţiunea creării a două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi de cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH.


Citește și : Noul preşedinte al Timorului de Est vrea extinderea cooperării cu China

Luca de Meo ar putea reveni în Japonia pentru reuniunea Consiliului operaţional al alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi. Întâlnirea are loc în mod excepţional în Japonia, pentru a doua oară consecutiv, pentru a coincide cu reuniunea generală a Nissan, susţin sursele.

Ar fi a doua oară în ultimele două luni când Luca de Meo merge la Tokyo, după ce recent a petrecut câteva zile cu partenerii niponi.

Renault a lăsat uşa deschisă pentru Nissan pentru a se alătura planului de a crea o entitate dedicată vehiculelor electrice, menită să-i îmbunătăţească imaginea de companie specializată pe maşinile electrice, pe fondul sporirii concurenţei.

Renault şi partenerii săi au fost deschizători de drumuri în domeniul vehiculelor electrice, la începutul precedentei decade, dar de atunci au fost eclipsaţi de alte firme, cum ar fi Tesla şi Volkswagen.

Citește și : Un înalt oficial nipon, ARESTAT pentru o presupusă agresiune într-un tren

 

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 44,3% dintre acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% dintre acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez.