DISTRIBUIȚI
ANSA

Angelo Borrelli, directorul Departamentului de Protecţie Civilă din Italia, considerat imaginea oficială a luptei împotriva COVID-19 din această ţară, a avut un rezultat negativ la testul de depistare a noului coronavirus, au anunţat joi reprezentanţii agenţiei italiene, citaţi de DPA, potrivit agerpres.

Angelo Borrelli, în vârstă de 55 de ani, a fost plasat în carantină miercuri, după ce a făcut febră.


Citește și: Capitala Finlandei intră în izolare

Autorităţile italiene vor trebui să găsească o altă persoană care să-l înlocuiască pe Angelo Borrelli pentru a prezenta bilanţul zilnic al cazurilor de COVID-19 din Italia, despre care Protecţia Civilă a spus că prezintă „o aparentă stabilizare”. Angelo Borrelli suferă în continuare de o gripă uşoară, însă lucrează de acasă şi se află în contact constant cu unitatea de criză înfiinţată în cadrul acestei agenţii italiene.

Doisprezece membri din echipa pe care o coordonează au fost deja infectaţi, a precizat agenţia, duminică.

Citește și: Franța își retrage trupele militare din Irak

Cu 57.521 de cazuri totale confirmate, numărul de infecţii noi a scăzut în Italia pentru a patra zi la rând. În Italia au fost raportate 7.503 de decese, de aproape două ori mai multe decât cele din China, ţara în care a apărut noul coronavirus.

Protecţia Civilă a avertizat că starea strictă de izolare decretată în Italia va trebui să fie menţinută şi a dezvăluit că există îngrijorări tot mai mari legate de o posibilă creştere a numărului de cazuri detectate în regiunile sărace din sudul ţării, care au fost scutite până în prezent de cele mai grave forme ale epidemiei.