DISTRIBUIȚI
ansa

Autorităţile italiene îl anchetează pe şeful echipei pentru social media al fostului ministru de interne Matteo Salvini, suspectat de trafic de droguri, a anunţat luni procuratura din Verona, potrivit agenţiei de presă ANSA, preluată de DPA, scrie agerpres

Luca Morisi s-a retras din campania pentru alegerile municipale a liderului partidului de extremă dreapta Lega în urmă cu câteva zile, invocând „motive familiale”.


Citește și : Premierul R. Moldova PLEACĂ la Bruxelles

Potrivit ziarului La Repubblica, autorităţile s-au implicat după ce trei tineri le-au declarat poliţiştilor în timpul unui control în trafic că au cumpărat droguri de la Morisi.

Morisi a negat să fi comis vreo infracţiune, dar a admis că „a decăzut”, cerându-le iertare lui Salvini, partidului Lega şi familiei sale.

Într-o postare luni pe Facebook, Salvini şi-a declarat sprijinul pentru Morisi: „Când un prieten greşeşte şi face o greşeală la care nu te aştepţi (…), mai întâi te enervezi pe el şi încă cum. Dar apoi îi întinzi mâna pentru a-l ajuta să se ridice din nou în picioare”.

Morisi a fost şeful echipei de socializare a lui Salvini, fiind supranumit „fiara” în Italia din cauza tacticilor de comunicare agresive şi uneori neruşinate folosite pe social media ani de zile.

Citește și : Japonia se pregăteşte să ridice starea de urgenţă

Ancheta intervine într-un moment nepotrivit pentru Salvini, mai multe oraşe italiene, inclusiv Roma, Milano şi Neapole, urmând să desfăşoare duminică alegeri municipale.

Potrivit sondajelor recente, partidul Lega a pierdut sprijin comparativ cu alte partide din spectrul de extremă dreapta.