DISTRIBUIȚI
Defense News

Statele Unite nu intenţionează să ceară aliaţilor să achite costul bazelor americane de pe teritoriile lor, plus 50%, a declarat joi secretarul interimar al apărării, Patrick Shanahan, Comisiei pentru Serviciile Armate din Senatul SUA, transmite agenţia dpa, potrivit Agerpres.

„Nu vom gestiona o afacere, dar nu vom gestiona nici o operă de caritate”, a susţinut Shanahan, adăugând că plata poate fi „sub diferite forme”. El a insistat că ideea este ca fiecare să-şi achite „partea corectă”.


Citește și : Theresa May va propune din nou Acordul Brexit, dacă va exista susținere din partea parlamentarilor britanici

Şeful Pentagonului a dezminţit explicit ca „greşite” relatările din presa americană, inclusiv din cotidianul Washington Post, conform cărora preşedintele Donald Trump intenţionează să ceară unora din aliaţi să contribuie de până la cinci ori mai mult decât în prezent pentru prezenţa militară americană. Ziarul şi alte media au afirmat că Trump a discutat cu subalterni de rang înalt o propunere cunoscută la Casa Albă drept „costul plus 50”.