DISTRIBUIȚI
Military Times

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a anunţat că a cerut forţelor armate să revizuiască securitatea la bazele militare şi procesul de triere a soldaţilor străini care vin în SUA pentru instruire, după un atac care a avut loc vineri în Florida, relatează Reuters, scrie agerpres.

Un locotenent al Forţele Aeriene Saudite a ucise trei persoane şi a rănit alte opt într-un atac armat care s-a produs vineri la o bază a Marinei SUA din Pensacola, în Florida.


Citește și : Incident armat în apropierea Palatului prezidențial de la Ciudad de Mexico – Patru morți

Într-un interviu acordat duminică pentru Fox News, Esper a spus că le-a cerut oficialilor din armată „să se asigure că iau toate măsurile de precauţie necesare” pentru a se asigura că unităţile militare sunt sigure.

Esper a mai declarat că a cerut Pentagonului „să revizuiască procedurile de selecţie” a soldaţilor din alte ţări care vin în SUA să se antreneze. El a spus că aceste programe sunt „foarte importante pentru securitatea noastră naţională”.

În privinţa războiului din Afganistan, el a precizat că „singura cale de a avansa” este „printr-un acord politic” cu talibanii şi cu guvernul afgan.

Secretarul american al Apărării a spus totodată că SUA au ajuns într-un punct în Orientul Mijlociu în care a „descurajat comportamentul necorespunzător al Iranului”.

Citește și : Ucraina a ajuns la un acord de principiu cu FMI pentru un împrumut de 5,5 miliarde de dolari