DISTRIBUIȚI
Acting U.S. Secretary of Defense Patrick Shanahan, left, meets with China's Minister of National Defense Wei Fenghe during a meeting on the sidelines of the 18th International Institute for Strategic Studies (IISS) Shangri-la Dialogue, an annual defense and security forum in Asia, in Singapore, Friday, May 31, 2019. (AP Photo/Lolita Baldor)

Şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, s-a întâlnit vineri, la Singapore, cu ministrul chinez al apărării, Wei Fenghe, pentru a încerca să amelioreze relaţiile între armatele cele două ţări, într-un context de tensiune în Marea Chinei de Sud, relatează AFP, potrivit agerpres.

Întâlnirea, care a durat circa 20 de minute şi a avut loc în marja summitului de apărare regional Shangri-La Dialogue, a fost „constructivă şi pozitivă”, a declarat un purtător de cuvânt al ministrului american interimar al apărării, lt. col. Joe Buccino.


Citeşte şi: Kim Jong Un s-a întors ‘foc şi pară’ de la Hanoi şi i-a pedepsit aspru pe cei vinovaţi de eşecul summitului cu americanii

Cei doi miniştri au discutat despre mijloacele de a aprofunda relaţiile militare între cele două ţări pentru a „reduce riscurile de neînţelegeri şi de erori de judecată”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ei au discutat, de asemenea, despre cum „să coopereze mai bine pentru a respecta sancţiunile ONU impuse Coreei de Nord pentru a o face să renunţe la programul său de înarmare nucleară”, a adăugat el.

Citeşte şi: Atac cu cuţitul în centrul Ierusalimului: Doi israelieni se zbat între viaţă şi moarte!

SUA, care reproşează Beijingului militarizarea Mării Chinei de Sud, efectuează cu regularitate operaţiuni aşa-zise de „libertate de navigaţie” în Pacific, survolând spaţiul aerian internaţional sau deplasând nave de război în apropierea arhipelagurilor disputate.