DISTRIBUIȚI
EPA/Greg Nash / POOL

Nouă naţiuni au asumat angajamentul de a furniza Ucrainei peste 150 de tancuri de fabricaţie germană de tip Leopard, a declarat miercuri secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, cu ocazia reuniunii prin videoconferinţă a Grupului de contact, informează mediafax.

„Coaliţia ţărilor care donează tancuri Leopard Ucrainei continuă să se extindă. Nouă ţări s-au angajat să furnizeze Ucrainei peste 150 de tancuri Leopard”, a afirmat Lloyd Austin, conform cotidianului Le Monde.


Citește și : O şefă a mafiei napolitane Camorra, condamnată la 12 ani şi opt luni de închisoare

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, s-a declarat „optimist” în legătură cu rezultatele reuniunii Grupului de contact şi a salutat angajamentele coaliţiei anti-Kremlin.

Germania a acceptat în ianuarie, pe fondul presiunilor exercitate de Statele Unite şi de alte naţiuni din NATO, să livreze Ucrainei 14 tancuri Leopard 2 şi să autorizeze transferul de vehicule de acelaşi tip de către alte ţări europene. În plus, Berlinul a autorizat exportul în Ucraina al unor tancuri de tip Leopard 1. Statele Unite vor furniza Ucrainei, în cadrul acordului cu Germania, 31 de tancuri de tip M1 Abrams.

Citește și : Parlamentul European cere adoptarea de noi sancţiuni împotriva Belarusului