DISTRIBUIȚI
EURACTIV.com

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va vizita Israelul, Germania, Regatul Unit şi sediul NATO din Belgia în zilele următoare pentru discuţii cu lideri guvernamentali şi militari, a anunţat joi Pentagonul, notează AFP, potrivit agerpres.

Primul membru al executivului preşedintelui american Joe Biden care va efectua o vizită în Israel, Lloyd Austin se va întâlni cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi cu ministrul apărării Benny Gantz pentru a discuta despre „priorităţile comune” şi pentru a reafirma angajamentul Washingtonului pentru ca Israelul să îşi conserve superioritatea militară asupra vecinilor săi, potrivit unui comunicat.


Citeşte şi: Mike Pompeo S-A ANGAJAT la Fox News – Black News

În Europa, el se va întâlni cu ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi cu ministrul britanic al apărării, Ben Wallace.

Lloyd Austin va părăsi Washingtonul sâmbătă, dar calendarul pentru turneul său nu a fost detaliat.

Anunţul deplasării sale vine pe fondul tensiunilor crescânde dintre Israel şi Iran, în timp ce administraţia lui Joe Biden încearcă să readucă Teheranul în pactul nuclear dezmembrat de Donald Trump.

Citeşte şi: Mai mulţi oameni au fost ÎMPUŞCAŢI într-un magazin din Texas – VIDEO – Black News

Iar în Europa, Rusia este acuzată că îşi masează trupele la frontiera cu Ucraina.

Din 2014, nu au mai fost niciodată atât de multe trupe ruse la frontiera ucraineană din 2014, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, afirmând că preşedintele Joe Biden este din ce în ce mai „îngrijorat”.