DISTRIBUIȚI
REUTERS

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi-a exprimat luni dorinţa de a continua să colaboreze cu Washingtonul, la câteva zile după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că retrage SUA din OMS, relatează DPA, potrivit agerpres.

„OMS îşi doreşte ca această colaborare să continue”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă online.


Citește și: Justin Trudeau exclude participarea Rusiei la summitul G7

El a adăugat că diversele administraţii americane au făcut mult pentru sănătatea la nivel mondial de-a lungul deceniilor.

Directorul OMS nu a răspuns la alte întrebări.

OMS nu a precizat cum intenţionează să acopere pierderile de fonduri în urma retragerii SUA, cel mai mare contributor al său.

Citește și: Autopsia independentă arată că George Floyd a fost UCIS prin strangulare

Trump a anunţat vineri că SUA se retrag din OMS şi a acuzat această agenţie a ONU că nu a adoptat reforme ca răspuns la îngrijorările SUA în legătură cu gestionarea pandemiei şi că a acordat prea mare încredere în informaţiile livrate de China, acolo unde a apărut noul coronavirus.

Liderul de la Casa Albă anunţase anterior că opreşte finanţarea pentru OMS, decizia fiind criticată de alte ţări şi de experţi în sănătate.