DISTRIBUIȚI
Twitter

Şeful misiunii Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) în Bosnia-Herţegovina a declarat luni că, dacă se va intensifica fluxul de migranţi către Balcanii occidentali, Bosnia se va confrunta inevitabil cu probleme tot mai mari, având în vedere că de pe acum reuşeşte cu greu să controleze criza migranţilor, transmite agenţia HINA, potrivit agerpres.

Peter Van Der Auweraert a explicat la postul N1 TV că, dacă fluxul migratoriu se va intensifica după ce vineri Turcia a deschis frontierele migranţilor spre Europa, un mare număr dintre aceştia ar putea rămâne în Bosnia, totul depinzând de ce măsuri va lua Croaţia.


Citeşte şi: Luare de OSTATICI într-un mall din Filipine! Cel puţin un om a fost rănit

Oficialul OIM s-a declarat preocupat de faptul că autorităţile croate sporesc controalele la graniţă, întrucât acest lucru ar putea duce la creşterea numărului de migranţi în Bosnia, cu până la 10.000 de intrări pe zi, în condiţiile în care capacităţile statului bosniac sunt deja la limită.

O soluţie durabilă şi viabilă poate fi găsită doar prin cooperarea cu organismele şi statele membre ale Uniunii Europene, pentru că migranţii nu vor să rămână în Bosnia, a menţionat el.

OIM estimează că între 50.000 şi 60.000 de migranţi venind dinspre Istanbul încearcă să ajungă la „graniţa verde” cu Grecia şi Bulgaria, a adăugat Peter Van Der Auweraert. Între 15.000 şi 16.000 de migranţi ilegali sunt concentraţi la graniţa turco-greacă şi încă nu au reuşit să intre în Grecia.

Citeşte şi: Coronavirusul A AJUNS în Indonezia! Familia unui înalt oficial a fost infectată!

Datele din Grecia arată că circa 100 de migranţi au intrat în această ţară, ceea ce este puţin. A crescut uşor numărul celor care ajung pe insulele greceşti, pe mare, dar aceste cifre încă nu au fost confirmate, a precizat el.

Oficialul OIM a mai menţionat că situaţia este diferită faţă de 2015 şi că Grecia depune eforturi mult mai mari de a controla transportul migranţilor pe uscat.