DISTRIBUIȚI
irannewsdaily.com

Iranul monitorizează toate navele americane din regiunea Golfului şi are o arhivă cu imagini ale deplasărilor zilnice ale navelor, a informat şeful marinei iraniene, amiralul Hosse marţi, conform site-ului Young Journalists Club, informează Reuters, scrie news.ro .

„Monitorizăm toate navele inamice, în mod special pe cele ale Americii, de la punctul de origine până în momentul în care intră în regiune”, a declarat Khanzadi, notând că imaginile sunt înregistrate cu ajutorul dronelor.


Citește și : Ivanka Trump îl felicită pe Boris Johnson pentru că a devenit noul premier al ‘United Kingston’

„Avem imagini complete şi o arhivă largă a traficului zilnic al forţelor coaliţiei şi Americii”, a adăugat el.

Teheranul a anunţat marţi o nouă reuniune internaţională în vederea salvării Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, într-un moment de tensiuni puternice la Golful Persic, pe fondul crizei unor petroliere între Republica islamică şi Marea Britanie.

O regiune strategică în aprovizionarea mondială cu petrol, Golful Persic traversează o nouă perioadă de turbulenţe.

Aceste turbulenţe sunt legate de o exacerbare a tensiunilor între Teheran şi Washington, după retragerea americană unilaterală, în mai 2018, din acordul nuclear internaţional iranian încheiat la Viena în 2015. Washingtonul a restabilit după aceea sancţiniuni economice dure impuse Iranului.

Citește și : Javad Zarif îl felicită pe Boris Johnson, dar avertizează că Iranul intenţionează să protejeze Golful

Din mai, sabotaje şi atacuri ale unor nave la Golful Persic – imputate de către Statele Unite iranului -, dar şi distrugerea unei drone americane de către Iran au făcut presiunea să crească.