DISTRIBUIȚI
Rador

Europa are nevoie de lideri noi, care să recunoască interesele oamenilor şi să fie capabili să le apere, a declarat luni ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, transmite MTI, potrivit Agerpres.

Şeful diplomaţiei ungare a făcut aceste comentarii în replică la un interviu publicat luni de cotidianul german Berliner Morgenpost în care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a angajat să ia măsuri împotriva ştirilor false legate de executivul european, în perspectiva alegerilor europarlamentare din mai.


Citește și : ‘Prea devreme’ pentru a spune dacă este posibilă o cooperare cu noul preşedinte ucrainean Zelenski(Kremlin)

Ziarul german îl citează pe Juncker ca dându-l drept exemplu în acest sens pe premierul ungar Viktor Orban, care, afirmă el, i-a reproşat preşedintelui CE eşecul Brexitului, în pofida faptului că „toate dovezile arată contrariul”.

Peter Szijjarto subliniază într-un comunicat că europenii „nu trebuie mânaţi ca nişte oi aşa cum crede Jean-Claude Juncker” şi îl acuză la rândul său pe preşedintele CE de „desconsiderare” la adresa acestora.

„Europenii ştiu exact ce vor şi o vor demonstra la alegerile de luna viitoare”, punctează Szijjarto.

„Totuşi, fapt este că Jean-Claude Juncker a eşuat ca lider european”, menţionează ministrul ungar de externe, explicând că acesta nu a reuşit să menţină Marea Britanie în UE şi pe migranţi în afara graniţelor blocului.

El reiterează cu această ocazie angajamentul guvernului ungar de a se opune „politicienilor pro-migraţie”.

Citește și : Cel puţin persoane şi-au pierdut viaţa în seismul din Filipine