DISTRIBUIȚI
European Parliament - Europa EU

Şeful diplomaţiei UE Josep Borrell a condamnat joi ameninţările proferate miercuri de ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, la adresa Israelului, estimând că ele pun în pericol pacea mondială, relatează AFP, scrie agerpres.

„Condamn în termenii cei mai fermi posibil apelul Ghidului suprem iranian @khamenei_ir la luptă împotriva Israelului”, a scris Borrell pe contul său de Twitter.


Citește și : Contaminările cu noul coronavirus s-au dublat într-o lună şi au depăşit cinci milioane

„Asta reprezintă o ameninţare pentru pacea şi securitatea internaţionale. Securitatea Israelului este de o importanţă primordială şi UE va fi alături de el”, a adăugat el.

„Vom susţine (…) orice naţiune sau grup care se opune şi luptă împotriva regimului sionist”, a scris pe miercuri pe contul său de Twitter ayatollahul Ali Khamenei, făcând apel la susţinerea „luptelor” palestinienilor pentru a-şi determina viitorul.

El a adăugat că „natura regimului sionist este incompatibilă cu pacea, întrucât sioniştii încearcă să-şi mărească teritoriul”.

Citește și : Bilanţul covid-19 în Marea Britanie

„Eliminarea regimului sionist nu vrea să însemne eliminarea evreilor (…) ci eliminarea Israelului”, a mai scris ghidul suprem iranian, calificându-i pe sionişti drept un „cancer” şi făcând apel la înlăturarea unor „rău-făcători ca (Benjamin) Netanyahu”, prim-ministrul israelian.