DISTRIBUIȚI
The Caspian Times

Ministrul de externe al Turciei a spus că Suedia și Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine teroriști și să ridice interdicțiile de export impuse Turciei, în contextul în care doresc să devină membre NATO, relatează Reuters , informează mediafax.

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a declarat duminică la Berlin că Suedia și Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine teroriști, să ofere garanții clare de securitate și să ridice interdicțiile de export impuse Turciei.


Citește și : G7 examinează alternative la transportul de cereale ucrainene pe cale navală, pentru a sparge o blocadă rusă (Baerbock)

Mevlut Cavusoglu a mai spus că Turcia nu amenință pe nimeni și nici nu caută să obțină avantaje, ci vorbește în special despre sprijinul Suediei pentru grupul militant kurd PKK. Ankara consideră PKK drept o organizație teroristă.

Finlanda a confirmat că va solicita aderarea la NATO și se așteaptă ca Suedia să îi urmeze exemplul, ca răspuns la invazia Rusiei din Ucraina.

Cu toate acestea, preocupările Turciei ar putea constitui un obstacol, deoarece orice decizie privind extinderea NATO necesită aprobarea unanimă a tuturor celor 30 de state membre, notează Reuters.

Citește și : Miniştrii agriculturii din G7 critică decizia Indiei de a interzice exporturile de grâu