DISTRIBUIȚI
IBTimes UK

Adel al-Jubeir, ministrul de Externe al Arabiei Saudite, a declarat că atitudinea de complacere față de Adminstrația de la Teheran va încuraja viitoare acte ostile, care vor avea implicații pentru securitatea și pacea comunității internaționale, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Ministrul a transmis că atacurile asupra instalațiilor petroliere din Arabia Saudită au fost „un atac la adresa lumii” și că „aceste atacuri sunt o extensie a politicilor agresive ale Iranului”.


Citește și : Protest la nivel global împotriva încălzirii globale

De asemenea, „comunitatea internațională ar trebui să își asume responsabilitatea și să ia atitudine față de comportamentul criminal al Iranului”, a menționat ministrul.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită au afectat aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais. Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului, care respinge însă acuzațiile.