DISTRIBUIȚI
wikipedia

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, l-a acuzat sâmbătă de ipocrizie pe preşedintele SUA, Joe Biden, cu privire la angajamentul său faţă de diplomaţie şi cooperare, transmite duminică dpa, potrivit agerpres.

În discursul său la Adunarea Generală a ONU, Serghei Lavrov a criticat Washingtonul pentru alegerea participanţilor la viitoarea reuniune la nivel înalt pentru democraţie.


Citește și : Producţia românească Blue Moon a câştigat premiul pentru cel mai bun film la San Sebastian

Şeful diplomaţiei ruse a spus că SUA efectiv „deturnează dreptul de a decide în ce măsură o ţară îndeplineşte standardele democraţiei”.

„În esenţă, această iniţiativă este într-un spirit al războiului rece, deoarece declară o nouă cruciadă ideologică împotriva tuturor celor care nu se conformează”, a spus el.

Şeful diplomaţiei ruse a adăugat că acest lucru contrazice afirmaţiile făcute de preşedintele Biden în discursul său de marţi, când liderul SUA a spus că nu vrea să mai vadă lumea împărţită în două blocuri.

Cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU se desfăşoară până luni, marea majoritate a vorbitorilor luând deja cuvântul.

Citește și : Lavrov: Recunoaşterea internaţională a talibanilor nu este luată în considerare în prezent