DISTRIBUIȚI
Sputnik

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, a declarat, miercuri, că sancţiunile economice impuse Rusiei nu afectează regimul condus de Vladimir Putin, adăugând că ţara sa nu va rupe niciodată unitatea UE în ceea ce priveşte adoptarea unor noi măsuri punitive, relatează CNBC, potrivit mediafax.

Atât Uniunea Europeană, cât şi Statele Unite au impus sancţiuni Rusiei, motivate de interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, de anexarea Crimeei, dar şi de continuarea conflictului din estul Ucrainei.


Prezent la un summit pe tema energiei în Moscova, Szijjarto a declarat că, dacă privim raţional, este clar că sancţiunile nu reuşesc să afecteze Rusia.

”Vedem că nici obiectivele politice, nici cele economice urmărite de sancţiunile impuse de UE nu au avut succes”, a declarat ministrul ungar de Externe.

Citește și: ISIS moare, dar nu se predă. Jihadiștii vor crea în online un CALIFAT VIRTUAL (experți)

 ”Ele nu au succes pentru că Rusia nu este în genunchi, din punct de vedere economic, dar şi pentru că sunt foarte multe probleme în economiile noastre, iar, din punct de vedere politic, nu s-au înregistrat progrese în privinţa acordului de la Minsk”, a continuat Szijjarto.

Ministrul de Externe de la Budapesta a adăugat că, în pofida impactului nesatisfăcător al sancţiunilor, Ungaria nu va sparge niciodată unitatea Uniunii Europene când vine vorba de impunerea unor noi sancţiuni.