DISTRIBUIȚI
Reuters

Ministrul belarus de externe Vladimir Makei a acuzat sâmbătă ţările occidentale că încearcă să semene „haos şi anarhie” în fosta republică sovietică care continuă să fie zguduită de proteste de stradă după alegerile contestate din 9 august, informează duminică Reuters, potrivit agerpres.

„Vedem încercări de a destabiliza situaţia din ţară”, a declarat Makei într-o înregistrare video adresată Adunării Generale a ONU. „Imixtiune în afacerile noastre interne, sancţiuni şi
alte restricţii impuse Belarusului vor avea efectul opus şi sunt dăunătoare pentru absolut toată lumea”, a remarcat şeful diplomaţiei de la Minsk.


Citește și : OMS admite că 2 milioane de oameni pot muri de COVID-19

Peste 12.000 de persoane au fost arestate în Belarus după ce opoziţia a contestat corectitudinea alegerilor din 9 august, iar populaţia a ieşit în stradă.

Este de aşteptat ca Statele Unite, Marea Britanie şi Canada să impună în curând sancţiuni care să vizeze o serie de oficiali din Belarus pentru ceea ce guvernele respectivelor ţări consideră că au fost alegeri manipulate, precum şi pentru violenţele aplicate de regimul de la Minsk protestatarilor paşnici, au declarat surse pentru Reuters.

„Declaraţii pline de cinism au fost făcute de o serie din colegii noştri occidentali cu privire la presupusa lor îngrijorare faţă de suveranitatea şi bunăstarea Belarusului”, a declarat Vladimir Makei în intervenţia sa de sâmbătă. „În realitate, acestea nu sunt altceva decât încercări de a aduce haos şi anarhie în ţara noastră”.

Citește și : Trump a anunţat nominalizarea judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă