DISTRIBUIȚI
Reuters

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, se va întâlni marţi, la Roma, cu omologul său italian, Luigi di Maio, a anunţat vineri seară Ministerul de Externe al Italiei, în contextul tensiunilor privind contractele cu grupul chinez de telecomunicaţii Huawei, informează agenţia Reuters, scrie mediafax.

Italia nu s-a raliat îndemnului Statelor Unite de a impune restricţii companiei Huawei, dar firma chineză a fost exclusă recent dintr-o licitaţie organizată de grupul Telecom Italia pentru achiziţionarea de echipamente destinate sistemului de telecomunicaţii 5G.


Citește și : Zeci de foşti responsabili republicani cu securitatea naţională se dezic de Trump şi anunţă că votează cu Biden

Pe 30 iulie, Luigi di Maio şi Wang Yi au discutat prin videoconferinţă despre diverse subiecte, inclusiv despre pandemie, despre parteneriate economice şi despre situaţia din Hong Kong.

Administraţia Donald Trump a impus limite privind colaborarea Huawei cu firme americane şi a îndemnat ţările aliate să adopte măsuri similare, invocând riscuri asupra siguranţei naţionale.