DISTRIBUIȚI
Wikimedia Commons

Ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, se va deplasa în Iran, în contextul eforturilor Uniunii Europene de a menţine Acordul nuclear contestat vehement de Administraţia Donald Trump, informează agenţia Associated Press, potrivit mediafax.

Alexander Schallenberg a declarat că va efectua sâmbătă şi duminică o vizită la Teheran pentru a transmite un „mesaj european”. Înaintea vizitei, Alexander Schallenberg se va consulta cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.


Citește și : Epidemia de coronavirus este un risc la adresa revenirii fragile a economiei mondiale (FMI)

Europenii sunt de acord că „trebuie să contribuim la detensionarea crizei”, a declarat, la rândul său, Heiko Maas, ministrul german de Externe.

Tensiunile între Occident şi Iran s-au amplificat începând din anul 2018, când preşedintele Donald Trump a retras Statele Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Administraţia de la Teheran.

Franţa, Marea Britanie, Germania, Rusia şi China depun eforturi pentru a menţine Acordul atomic, în contextul în care Iranul a suspendat unele angajamente din cauza sancţiunilor impuse de SUA.

Citește și : Două bombardiere ruseşti Tu-22M3 au survolat Marea Neagră