DISTRIBUIȚI
JerusalemOnline

Şeful statului major al armatei israeliene Aviv Kochavi a intrat în autoizolare joi după ce a avut contact cu un pacient cu coronavirus, la o zi după ce ministrul apărării Benny Gantz a intrat şi el în autoizolare, relatează dpa, potrivit agerpres.

Rafi Peretz, ministrul pentru afacerile Ierusalimului şi patrimoniu, a devenit de asemenea al doilea membru al cabinetului intrat în carantină în ultimele două zile din cauza expunerii la virus.


Citește și : Inundații catastrofale în China (VIDEO)! Autoritățile anunță cel puțin 14 morţi şi dispăruţi

Armata israeliană a scris pe pagina sa de Twitter că Kochavi s-a aflat în prezenţa unui alt membru al armatei săptămâna trecută, iar acesta din urmă a fost testat pozitiv pentru coronavirus joi. El va fi supus de asemenea unui test de coronavirus, potrivit armatei. Şi alţi comandanţi au intrat de asemenea în carantină din cauza contactului cu aceeaşi persoană.

Peretz a scris pe Twitter: „În primul rând, mă simt bine, voi continua să muncesc pentru cetăţenii Israelului, doar din carantină”.

„În această dimineaţă unul dintre consilierii mei a primit un test pozitiv de coronavirus”, a spus el, adăugând că va intra în autoizolare până la finalizarea anchetei epidemiologice. El va fi de asemenea testat pentru coronavirus.

Armata a declarat că până miercuri seară 9.100 de membri din rândul personalului militar erau în carantină. Un total de 562 de membri ai armatei au fost infectaţi cu virusul, toţi prezintă simptome uşoare.

Citește și : Premierul irakian promite SĂ RĂZBUNE moartea lui Hicham al-Hachémi

Numărul de noi cazuri de coronavirus înregistrate în Israel a depăşit 1.000 pe zi.

Potrivit Ministerului Sănătăţii israelian, virusul a fost până acum detectat la aproape 34.000 de persoane în Israel, cu 346 de decese ca rezultat.

Există peste 15.000 de cazuri active, cu 41 de persoane ventilate artificial, 118 în stare gravă şi 88 în stare moderată.