DISTRIBUIȚI

O reprezentantă de rang înalt a Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) şefa Consiliului de Administraţie Christa Wirthumer-Hoche, îndeamnă statele membre ale Uniunii Europene (UE) să se abţină să aprobe folosirea la nivel naţional al vaccinului rusesc împotriva covid-19 Sputnik V până când EMA verifică siguranţa şi eficienţa acestuia, relatează Reuters, potrivit news.ro.

”Avem nevoie de documente pe care să le examinăm. Nu avem, până acum, datele (…) despre persoanele vaccinate. Există o necunoscută. Acesta este motivul din cauza căruia sfătuiesc să nu se atribuie o autorizaţie de urgenţă”, a declarat duminică, într-o debzatere la postul austriac ORF, preşedinta Consiliului de Administraţie al EMA Christa Wirthumer-Hoche.


Vezi şi: Meghan Markle ‘ARUNCĂ-N AER’ Casa Regală britanică

”Putem să avem Sputinik V pe piaţă în viitor, după ce datele adecvate vor fi examinate. Examinarea în timp real a început la EMA”, a adăugat ea, referindu-se la anunţul în acest sens făcut săptămâna trecută de agenţie.

Folosirea vaccinului Sputnik V a fost aprobată sau este în curs de omologare în trei state membre UE – Ungaria, Slovacia şi Cehia.

Citeşte şi: Washingtonul şi Seulul S-AU ÎNŢELES la bani pentru finanţarea trupelor americane

Oficiali europeni au anunţat că Bruxellesul ar putea să începă negocieri cu privire la vaccinul rusesc dacă cel puţin patru state membre UE cer acest lucru.