DISTRIBUIȚI

Răspândirea în masă a noului coronavirus va fi greu de evitat, dar deocamdată epidemia se răspândeşte doar în grupuri de persoane, a declarat şefa Departamentului ungar de Sănătate Publică, Cecilia Muller, într-o conferinţă de presă desfăşurată online, transmite MTI vineri, scrie agerpres.

Rămâne important să evităm orice risc ca virusul să se răspândească şi de aceea oamenii trebuie să stea în case, iar grupurile vulnerabile trebuie protejate în mod special, a sublinia ea.


Citește și : Angela Merkel iese din carantină

Scopul eforturilor depuse în prezent de autorităţi este de a limita evoluţia curbei epidemiei, a mai susţinut responsabila, adăugând că, chiar dacă această strategie duce la prelungirea epidemiei, sistemul medical va fi protejat.

Şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto a anunţat printr-o postare pe Facebook că şase aeronave Wizz Air au aterizat la Beijing şi se vor întoarce la Budapesta sâmbătă, cu un transport de peste 4 milioane de măşti de protecţie şi câteva sute de mii de alte echipamente de protecţie.

Compania aeriană low-cost îndeplineşte un „rol cheie” în asigurarea necesarului de echipamente de protecţie pentru poporul ungar, dar şi în ceea ce priveşte repatrierea cetăţenilor ungari rămaşi în afara graniţelor ţării.

Citește și : Ministrul german de interne vrea controale mai stricte la frontiere

Szijjarto s-a întâlnit şi cu reprezentanţi ai conducerii companiei chineze Huawei, care investeşte puternic în Ungaria şi angajează peste 300 de cetăţeni ungari. Huawei „este una dintre cele mai importante companii în ceea ce priveşte transformarea digitală a economiei mondiale”, conform ministrului de externe.

De asemenea, Huawei a anunţat că donează vineri 50.000 de măşti de protecţie Ungariei, printre altele, conform oficialului ungar.