DISTRIBUIȚI
Global Times

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a spus că se aşteaptă ca discuţiile cu Rusia despre conflictul din Ucraina să fie intense, potrivit agerpres

„Trebuie să ne luptăm pentru fiecare milimetru ca să ajungem la o mai bună securitate”, a declarat ea pentru ediţia de sâmbătă a ziarului german Suddeutsche Zeitung, într-un interviu consultat în avans de DPA.


Citește și : Erdogan vrea să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina! După vizita anunţată la Kiev, liderul de la Ankara are în vedere ‘un popas’ la Moscova

Annalena Baerbock şi omologul său rus Serghei Lavrov şi-au semnalat disponibilitatea „de a discuta despre fiecare propoziţie” a Acordului de la Minsk din 2015, care asigură, printre altele, autonomie pentru separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei şi controlul Ucrainei asupra graniţei sale cu Rusia.

Şefa diplomaţiei germane şi-a apărat de asemenea decizia de a respinge livrările de arme pentru Ucraina. În opinia sa, nu este realistă o inversare a dezechilibrului militar (în prezent favorabil Rusiei în regiune) prin vânzarea de arme Ucrainei.

În schimb, ministrul german de externe a spus că preferă să se bazeze pe ameninţarea sancţiunilor. „Cea mai puternică armă – dacă vreţi să folosim acest cuvânt – este ceea ce suntem ca membri NATO, ca state ale UE, ca G7, să transmitem clar că orice nouă agresiune va avea consecinţe masive”, a declarat ea.

Citește și : O nouă sub-variantă Omicron îi pune pe jar pe oamenii de ştiinţă