DISTRIBUIȚI
HotNews

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a cerut marţi Rusiei să facă presiuni asupra Siriei pentru a permite intrarea rapidă şi fără obstacole suplimentare a ajutoarelor umanitare după cutremurele de luni, informează Reuters, potrivit agerpres

„Toţi actorii internaţionali, inclusiv Rusia, ar trebui să facă presiuni asupra regimului sirian pentru a se asigura că poate sosi ajutorul umanitar pentru victime”, a afirmat ea într-o conferinţă de presă comună cu omologul său armean, ministrul de externe Ararat Mirzoian.


Citește și : Damascul promite ONU că ajutorul cerut va ajunge la toţi sirienii

„Este important ca acum armele să fie date de-o parte şi toate eforturile din regiune să se concentreze asupra ajutorului umanitar şi asupra recuperării şi protecţiei victimelor”, a mai spus Baerbock, adăugând că fiecare minut contează.

Numărul victimelor confirmate ale seismelor în Siria a depăşit 1600, iar salvatorii de pe toate liniile oprite ale fronturilor din războiul civil care durează de 12 ani au arătat că sub ruine se mai află probabil sute de oameni.

Adelheid Marschang, înaltă reprezentantă pentru situaţiile de urgenţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a anunţat marţi că Siria are nevoie de un volum foarte mare de ajutoare umanitare, cutremurul fiind „o criză peste multe alte crize”.

Citește și : Opt luptători au fost salvaţi de sub dărâmături în Turcia (VIDEO)

Germania nu are relaţii oficiale cu Siria, dar trimite ajutoare prin intermediul unor organizaţii neguvernamentale. Baerbock a declarat că grupul umanitar Malteser International va primi încă un milion de dolari, iar Berlinul încearcă să găsească fonduri şi pentru alte organizaţii de acelaşi gen din Germania.