DISTRIBUIȚI
Sky News

Şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, este aşteptată în februarie într-o vizită la Moscova pentru convorbiri cu omologul său rus, Serghei Lavrov, a transmis sâmbătă agenţia RIA, citând o sursă diplomatică, potrivit Reuters, scrie agerpres.   

Vizita va avea loc într-un context de tensiuni ridicate între Rusia şi Occident în legătură cu Ucraina.


Citește și : Erdogan vrea să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina! După vizita anunţată la Kiev, liderul de la Ankara are în vedere ‘un popas’ la Moscova

‘Ministrul de externe britanic a solicitat să aibă ocazia de a se deplasa la Moscova pentru discuţii cu Lavrov. Moscova a fost de acord ca vizita să aibă loc în februarie’, a declarat sursa citată de RIA.

Marea Britanie şi aliaţii săi din NATO au formulat îngrijorări profunde în ce priveşte masarea de trupe ruse la graniţa cu Ucraina şi au avertizat Moscova cu sancţiuni economice severe în cazul unei invazii.

Londra a anunţat luni că a început să livreze Ucrainei arme uşoare antitanc.

Citește și : O nouă sub-variantă Omicron îi pune pe jar pe oamenii de ştiinţă

Aflată într-o vizită în Australia în această săptămână, Liz Truss a declarat că Marea Britanie şi aliaţii săi trebuie să răspundă împreună ameninţărilor globale, să aprofundeze legăturile cu democraţiile din zona indo-pacifică şi să ‘se opună agresorilor globali’ care se folosesc de dependenţa economică pentru a obţine ceea ce doresc.