DISTRIBUIȚI
Sophie Wilmes attends a press conference of french-speaking liberal party MR, on September 21, 2015 at the MR headquarters in Brussels. Belgian Minister of Budget Herve Jamar is stepping down al Minister of Budget to become governor of Liege, he is replaced by Wilmes. AFP PHOTO / BELGA / FILIP DE SMET == BELGIUM OUT == (Photo by FILIP DE SMET / BELGA / AFP) (Photo credit should read FILIP DE SMET/AFP/Getty Images)

Şefa diplomaţiei belgiene Sophie Wilmes a anunţat sâmbătă că a fost testată pozitiv la COVID-19, relatează Reuters, potrivit agerpres.    

”Rezultatului testului meu COVID este pozitiv. Probabil contaminarea s-a produs în interiorul cercului familiei mele date fiind măsurile de precauţie din afara locuinţei mele”, a scris Wilmes pe Twitter.


Citește și : SUA critică refuzul Chinei de participare la Noul Tratat START

Vineri, Sophie Wilmes a anunţat că intră în autoizolare cu simptome suspecte de COVID-19. La 12 octombrie, ea a participat la discuţii faţă în faţă cu ceilalţi miniştri de externe din Uniunea Europeană, la Luxemburg.

Tot sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe austriac a anunţat că ministrul de externe Alexander Schallenberg a fost testat pozitiv la COVID-19 şi că infectarea este posibil să fi avut loc la reuniunea din 12 octombrie cu omologii lui din UE, desfăşurată la Luxemburg.

Citește și : Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în Europa în ultima săptămână

Schallenberg a participat miercuri şi la o reuniune a guvernului de la Viena, unde membrii acestuia au purtat măşti.

”Ca măsură de precauţie, toţi membrii guvernului vor fi testaţi sâmbătă”, a precizat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei austriece.