DISTRIBUIȚI
Sophie Wilmes attends a press conference of french-speaking liberal party MR, on September 21, 2015 at the MR headquarters in Brussels. Belgian Minister of Budget Herve Jamar is stepping down al Minister of Budget to become governor of Liege, he is replaced by Wilmes. AFP PHOTO / BELGA / FILIP DE SMET == BELGIUM OUT == (Photo by FILIP DE SMET / BELGA / AFP) (Photo credit should read FILIP DE SMET/AFP/Getty Images)

Şefa diplomaţiei belgiene şi fost premier al acestei ţări europene, Sophie Wilmes, este internată cu COVID-19 într-o secţie de terapie intensivă după ce a început să aibă simptome vinerea trecută, iar sâmbătă a fost testată pozitiv la coronavirus, informează joi EFE, potrivit agerpres.

Totuşi, potrivit AFP, care citează un purtător de cuvânt, „situaţia ei nu este îngrijorătoare”. „S-a dus la spital ieri seară (miercuri seară – n.r.)”, apoi „a fost internată la terapie intensivă”, a declarat sursa citată, care a adăugat că Wilmes „este conştientă şi comunică. Situaţia ei este relativ bună”.


Citește și: Hit and run: Un jandarm francez a fost lovit intenționat de o mașină care circula cu viteză

Anturajul lui Wilmes, în vârstă de 45 de ani, a cerut să-i fie respectată intimitatea, au informat joi radioteleviziunile flamandă VRT şi francofonă RTBF.

Fostă şefă interimară a executivului între decembrie 2019 şi septembrie 2020 şi actuala şefă a portofoliului externelor în noul executiv belgian crede că s-a infectat din familie şi a anunţat pe reţelele sociale că a fost testată pozitiv la COVID-19.

Vezi și: 43 de persoane au fost eliberate după ce au fost ținute captive într-o bancă din Georgia – VIDEO

Actualul premier Alexander de Croo i-a urat pe Twitter „însănătoşire rapidă” şi a amintit că „nimeni nu este imun la virus”.

În Belgia s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 13.227 de cazuri noi de coronavirus, un record naţional de la începerea pandemiei.