DISTRIBUIȚI

Crizele climatice şi de biodiversitate sunt indisolubil legate şi deci există o „necesitate urgentă de a acţiona”, a afirmat Elizabeth Maruma Mrema, şefa Convenţiei ONU privind diversitatea biologică (CBD), într-un interviu acordat AFP, potrivit agerpres

„Rămân optimistă”, a explicat ea cu câteva zile înainte de începerea COP15 dedicată biodiversităţii la Montreal, în speranţa unui „moment al Parisului” pentru natură, referindu-se la acordul istoric din 2015 care vizează limitarea încălzirii globale.


Citește și : Moscova anunţă un atac ucrainean cu drone asupra unor baze aeriene situate adânc în interiorul Rusiei

După cea privind clima, această conferinţă, care va avea loc între 7 şi 19 decembrie, survine cu doi ani întârziere din cauza pandemiei de COVID-19. Aproape 200 de ţări vor încerca să dezvolte un nou cadru global pentru protecţia naturii. Dar după trei ani de negocieri laborioase, punctele de fricţiune rămân numeroase.

„Biodiversitatea trebuie să reuşească pentru că de aici vin soluţiile pentru implementarea acordului de la Paris. Prin urmare, natura este la fel de importantă ca şi clima”, iar cele două probleme trebuie tratate împreună, a subliniat Elizabeth Maruma Mrema.

Citește și : Ministrul turc al Justiţiei: Extrădarea unui membru al PKK de către Suedia în weekend este un ‘început’