DISTRIBUIȚI
dpa

Şefa Ministerului Apărării din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, este convinsă că armata ţării a devenit mai puternică prin numărul tot mai mare de femei din rândurile sale, informează relatează DPA, potrivit agerpres.

„Le mulţumesc femeilor noastre pentru eforturile lor neobosite – pe uscat, în aer sau pe mare, acasă şi în străinătate, la vedere sau în fundal”, a spus ea luni, în comentarii făcute cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.


Citeşte şi: Washingtonul şi Seulul S-AU ÎNŢELES la bani pentru finanţarea trupelor americane

„Bundeswehr-ul nostru a devenit mai divers, mai talentat şi mai puternic în ultimii ani – cred în echipe diverse!”

Incluzând personalul feminin civil, proporţia femeilor din forţele armate germane este de aproximativ 20%, potrivit Ministerului Apărării. Ministerul îşi propune să crească semnificativ această cifră prin recrutarea şi dezvoltarea ţintită de personal.

De asemenea, va depune eforturi pentru a elimina barierele din carieră, va crea mai multe oportunităţi pentru a combina munca cu viaţa de familie şi a promova manageri femei.

Vezi şi: Meghan Markle ‘ARUNCĂ-N AER’ Casa Regală britanică

Kramp-Karrenbauer a subliniat că tratamentul egal al bărbaţilor şi femeilor, în special din punct de vedere financiar, este o preocupare importantă. „Este de la sine înţeles că plătim angajatelor noastre aceeaşi sumă pentru serviciul lor solicitant”, a spus ea.

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) din Luxemburg a decis în ianuarie 2000 că legislaţia germană ce interzicea în totalitate femeilor să lucreze cu arme încălca directiva UE privind egalitatea profesională între bărbaţi şi femei. Drept urmare, toate carierele militare au fost deschise în mod oficial pentru femei în 2001. Anterior, femeilor li se permitea să lucreze doar în serviciul medical sau de muzică al armatei.