DISTRIBUIȚI

Presupusul lider al unei bande criminale a fost arestat în Mexic împreună cu tigrul său care îi „apăra” proprietatea, în cursul unei operaţiuni desfăşurate de poliţişti şi militari, care au confiscat arme şi droguri, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Am desfăşurat două percheziţii în cursul cărora au fost confiscate arme de foc, droguri, materiale de comunicare radio şi un tigru care păzea locuinţa” din San Martin Texmelucan, în statul Puebla (centru), a declarat joi Jesus Morale, responsabil al securităţii pentru acest stat, în cadrul unei conferinţe de presă.


Citeşte şi: Romaero a semnat cu Israelul un acord ce permite exportul sistemelor antirachetă Iron Dome

Autorităţile acuză persoana arestată, căreia nu i-a fost dezvăluită identitatea, că este unul dintre liderii unei bande specializate în furt de carburant la San Martin Texmelucan, localitate situată la circa 100 de km de Ciudad de Mexico, o practică ce generează violenţe în regiune.

În aceeaşi locuinţă au fost de asemenea găsite pături cu mesaje de ameninţare semnate de cartelul Jalisco Nouvelle Génération, unul din cele mai puternice carteluri mexicane. Astfel de pături sunt deseori lăsate de traficanţii de droguri pe cadavrele victimelor lor, a precizat într-o conferinţă de presă comisarul de poliţie Victor Torres Moreno.

Citeşte şi: Autorităţile din Malaezia au ieşit din casa fostului premier cu 72 de saci cu bani şi bijuterii

Furtul de carburant cauzează pierderi importante companiei petroliere publice mexicane Pemex. Statul Puebla este epicentrul acestor activităţi, iar bandele acţionează uneori în complicitate cu poliţia şi cu diverşi funcţionari.

La începutul lunii mai, un total de 119 poliţişti din San Martin Texmelucan, inclusiv şeful poliţiei, au fost demişi din funcţii, fiind suspectaţi de astfel de activităţi.