DISTRIBUIȚI
Ekathimerini

Cinci persoane au fost rănite într-un atac întreprins de către un grup de opt indivizi împotriva localurilor unei asociaţii antifasciste din portul elen Pireu, situat aproape de Atena, potrivit poliţiei, relatează AFP şi agerpres. 

Doi dintre răniţi au fost spitalizaţi.


Citeşte şi: Explozie puternică într-un magazin din Leicester; patru persoane au murit

”Astăzi (duminică) după-amiază, când am deschis localurile noastre pentru reuniunea noastră săptămânală, am fost atacaţi de membri ai grupării Zori Aurii, care purtau căşti şi era înarmaţi cu bare de fier şi rachete de semnalizare”, a scris Centrul social liber Favela pe pagina sa de Facebook.

Potrivit poliţiei, printre răniţi figurează o femeie apropiată lui Pavlos Fyssas, raperul antifascist ucis de membri ai grupării Zori Aurii în septembrie 2013.

Un număr de şaptezeci de aleşi şi responsabili ai grupării Zori Aurii sunt judecaţi sub diverse capete de acuzare, inclusiv apartenenţă la o organizaţie criminală, pentru legături cu asasinarea lui Fyssas, care a fost înjunghiat mortal.

Citeşte şi: Dodon este terifiat de spectrul unirii cu România şi convoacă Consiliul de Securitate

Formaţiunea neonazistă este cea de-a patra forţă politică din cadrul parlamentului elen.

Centrul Favela a fost atacat anterior în august 2017. Potrivit presei locale, patru persoane au fost arestate de unitatea de luptă împotriva terorismului. În cursul percheziţiilor la domiciliile lor, poliţia a găsit afişe care conţineau propagandă neonazistă, precum şi arme de antrenament.