DISTRIBUIȚI
Euronews

Parlamentul britanic s-a reunit sâmbătă pentru o şedinţă extraordinară consacrată acordului privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prima şedinţă organizată într-o sâmbătă după cea consacrată războiului din Malvine, acum 37 de ani, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Legislatorii britanici urmează să supună la vot noul acord anunţat in extremis joi de Londra şi Bruxelles, iar rezultatul se prevede a fi extrem de strâns.


Citește și : Pentagon: Niciun soldat american nu va verifica respectarea ‘zonei de securitate’ între kurzi şi Turcia

Dacă textul este aprobat de deputaţi, executivul va prezenta de luni un proiect de lege destinat să-l pună în aplicare, au indicat serviciile premierului Boris Johnson.

Guvernul conservatorilor nu mai dispune decât de 288 de aleşi, în condiţiile în care are nevoie de o majoritate de 320 de voturi în Camera Comunelor, care a respins de trei ori acordul de Brexit obţinut anterior de premierul Theresa May, determinând-o să demisioneze.

Partidele din opoziţie au avertizat deja că vor vota împotriva acordului lui Johnson. În special partidul unionist nord-irlandez DUP, aliat al executivului în parlament, este împotriva compromisului, care ar afecta potrivit lui integritatea Regatului Unit, prevăzând un tratament diferit pentru Irlanda de Nord.

Citește și : Hillary Clinton acuză Moscova că se implică iar în alegerile din SUA: ‘Tulsi Gabbard, favorită a ruşilor’