DISTRIBUIȚI
PBS

Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA) se teme că epidemia legată de noul coronavirus va duce la o scădere a numărului de rezervări în transportul aerian la nivel mondial în 2020, ceea ce ar fi o premieră de la criza provocată de Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) din 2003, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Estimăm că traficul global va fi redus cu 4,7% din cauza virusului”, a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac, portivit unui comunicat de presă, menţionând posibilitatea unei ”prime scăderi generale a cererii de rezervări în transportul aerian de la criza provocat de SARS din 2003”.


Citește și : Macron condamnă ‘cu cea mai mare fermitate’ atacurile comise de regimul al-Assad în nord-vestul Siriei

China continentală a raportat joi cel mai mic număr de cazuri confirmate cu noul coronavirus de la sfârşitul lunii ianuarie, în parte drept urmare a unei schimbări în criteriile de diagnostic pentru pacienţii din provincia Hubei, epicentrul epidemiei, potrivit Reuters.

China a anunţat 394 de noi cazuri confirmate miercuri, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate, o scădere semnificativă faţă de cele 1.749 cazuri raportate în ziua precedentă şi cel mai scăzut bilanţ din 23 ianuarie.

Numărul total de cazuri confirmate în China continentală ajunge astfel la 74.576.

Citește și : Liderii europeni îşi etalează divergenţele la sosirea la summitul bugetului UE